Rád(a) komentuješ a diskutuješ? Rozjeď diskuzi k nějakému z přispěvků. Pokud se registruješ bude ti diskutování zjednodušeno. Jednoduše se registruj a začni tvořit svůj profil. Registrovaní uživatelé budou mít čím dál více výhod a budou moci využívat více funkci a to zcela zdarma. Stačí si jen založit svůj profil. Na webu se neustále pracujeme a vytváříme nové funkce.

Jeho EX: Jak se s ní vypořádat

Společně s novou láskou jste získala jako ‚příbal‘ pestrý balíček jeho EX. Se všemi ‚nebožkami‘ se budete muset vypořádat, abyste měla spokojený vztah.Nemůžeme slíbit, že to bude lehké. Na druhou stranu by muž bez minulosti a tedy i expřítelkyň nebo exmanželek byl dost podezřelý – buď podivín, nebo workoholik, anebo mamánek. Takže pokud jde o normálního chlapa, pak ty ženy (co vám tak děsně lezou na nervy a žárlíte na ně) k němu zkrátka patřily nebo z nějakých důvo­dů ještě patří. Teď jde JEN o to vše­chny zastínit, zminimalizovat jejich vliv a hlavně nedovolit, aby se vrátily na scénu. Není to tak těžké, jak si možná myslíte. Následující doporučení vám pomohou zvládnout situaci.

Vystěhujte ji

V koupelně jste narazila na její kartáček, ve skříni zůstalo pár svršků, půl knihovny zabírají její harlekýnky a většinu věcí ve spíži ještě používala k vaření ona. Partner připouští, že to všechno ‚bude potřeba někdy odvézt‘, ale z tohoto prohlášení expresně škrtněte slovo ‚někdy‘. Jasně definujte, dokdy byste ráda měla území bez jejích stop. Vysvětlete, jak nepříjemně se cítíte, a neseďte s rukama v klíně. Hned příští víkend po něžném milování a vydatné snídani vytaste bedny a požádejte partnera, aby do nich uložil všechny věci, které patřily vaší předchůdkyni.

Nastavte hranice

Jenže všechno se zabalit nedá, jak jste si už určitě povšimla. Pořád vám zůstanou na očích jeho věci, které s bý-valkou souvisejí – svetr, který mu dala k Vánocům, fotky ze společného živo­ta v počítači... Byl by toho celý seznam. Všechny tyto věci dělají v novém vztahu hroznou neplechu. Nedovolí totiž muži vašeho srdce, aby měl ve svém srdci zameteno a připraveno pro nový vztah. Mluvte se svým partnerem.

Jen tak zjistíte, do jaké míry je ex v jeho životě stále ještě důležitá a jestli vůbec má cenu do vážného vztahu investovat city. Pokud tvrdí, že jsou jen kamarádi, jasně upozorněte, co ještě můžete akceptovat, a co už ne. Dejte jasně najevo, že nehodláte zakopávat o jeho ex ani na fotografiích a už vůbec ne na společenských akcích, pokud to není nevyhnutelně nutné.

Nejhorší jsou expřítelkyně kategorie ‚plačka‘, operující na bázi špatného svědomí partnera. Obvykle telefonují v neděli kolem oběda nebo kdykoliv pozdě v noci se zdánlivě neřešitelným problémem. Fňuká, že jí nemá kdo odstěhovat pohovku? Obstarejte telefon na stěhova­cí službu a miláčka zaměstnejte v ložnici.

Náš tip: Nepořádejte scény kvůli každé zprávě, kterou mu pošle. Vycházejte z toho, jak on sám se k situaci staví. Pokud neběží na její lusknutí prstů plnit rozmary a rozumně reaguje, žádné dus­no si nezaslouží. Naopak. Navíc přet­nout všechna pouta naráz ani není mož­né – občasný kontakt s expartnerem je zkraje velmi pravděpodobný, zvlášť po dlouholetém vztahu. Jestli bude nový vztah fungovat, postupně se situace uklidní a expřítelkyně vytratí...

Nepomlouvejte

Jestli myslíte, že zvýšíte svůj kredit ve vztahu tím, že se budete navážet do jeho bývalky, pak jste na velkém omylu. Stane se pravý opak. Vy budete za štěknu a ona stoupat zpátky na výsluní slávy – proto­že, jak známo, s odstupem času člověk zapomíná na trable a vybavují se mu jen hezké okamžiky. Docílíte leda toho, že na ni po vašem boku začne vzpomínat.

K pomluvám se nepřidávejte ani v případě, že s nimi začíná váš partner. Ostatně pokud nenechá na bývalce nit suchou a viní ji jednoznačně z krachu vztahu, toho, že to nikam nedotáhl, kvůli ní ztloustnul, zešedivěl, špatně investoval, ztratil kamarády atd. atd., měl by vám být hodně podezřelý. Možná byste se divila, jak fajn ženská (nadšená, že se ho zbavila) je jeho expřítelkyně.

Vyhýbat se striktně hovorům o expřítelkyních by ovšem znamenalo přijít o cenný zdroj indicií, jak si vlastně váš partner vztahy představuje a co od žen očekává. Jen si pěkně příležitostně nechte udělat ‚přehlídku‘ bytostí, které vás předběhly v jeho náruči. Pozorně naslouchejte, co podle partnera vedlo k rozchodům, čeho si cenil a jak své minulé lásky vidí s odstupem času.

Nedružte se

Pusinka vlevo, pusinka vpravo a ještě jedna... „Ty tak skvěle vypadáš! Míra je s tebou určitě móóóc spokojený. My dvě si někdy musíme popovídat! Dám ti k němu manuál!“ Chce se vám hlasitě křičet? Mnohé si usnadníte, když nedopustíte, aby situace došla tak daleko. Svých kamarádek máte dost, přátelit se s jeho ex je více než ošemetná záležitost.

Některé ex usilují o to, zůstat v kontaktu s bývalým právě prostřednictvím nové partnerky. Nechávají si tím tak trochu pootevřená vrátka. Rázně je přibouchněte. Udržujte si zdvořilý odstup, nepříjímejte žádná pozvání na kávičku ani společné nákupy ve slevách, a ne aby vás snad napadlo chtít po ní recept na jeho oblíbená jídla. A hlavně se nesvěřujte se žádnými detaily z vašeho soukromého života.

Soutěžit zakázáno

Nepřemýšlejte, jestli byla mladší, štíhlejší, krásnější, zábavnější nebo víc po chuti jeho matce. Je přece s vámi, ne s ní. A má pro to pádné důvody. Pokud ale podvědomě cítíte, že neví, kterou z vás si vybrat, že ho k ní ještě něco poutá nebo táhne zpět, největší chybou by v téhle situaci bylo začít se snažit jeho bývalce vyrovnat nebo ji předčit.

Do závodů o jeho přízeň vůbec nenastupujte. Vyhrát můžete pouze v případě, že zůstanete sama sebou a nebudete ‚tlačit na pilu‘. Jestliže vám situace přerůstá přes hlavu, stanovte časový limit, kdy si ujasníte své partnerské vize. Určitě toužíte po muži, který bude patřit jen vám tělem i duší.

>> A něco navíc...

Zvláštní kategorie

Existují bývalky, pro které platí zvláštní režim. Jsou to ty, které mají s vaším partnerem děti. Ne, že byste si musela nechat všechno líbit, to zdaleka neplatí. Na druhou stranu respektujte, že rodičovství ty dva spojuje napořád. Vzájem­ná komunikace a pomoc by tedy měly fungovat. O muže, který matce svých dětí trvale odmítá pomoct a snaží se je zcela odstřihnout, byste ve vlastním zájmu neměla ani stát.

3 varovná znamení, že mu na ní ještě záleží

Neustále vás porovnává nebo se dokonce snaží předělat na ženu, která by se bývalce co nejvíc podobala – S největší pravděpodobností to byla ona, kdo mu dal košem (ať už na začátku vztahu tvrdil cokoliv), a on se s tím nedokáže vyrovnat. U toho ovšem nemusíte být! Hledejte někoho, kdo chce vás a nikoliv klon expřítelkyně.

S láskou vzpomíná – Přestože už před­chozí vztah měl pohřeb, pořád vězí jednou nohou v minulosti. Místo aby si užíval novou lásku, omílá, jak byla ta předchozí fajn. Kde si dali první pusu, jak chutnala její svíčková, kam jeli na dovolenou... Možná si s překvapením uvědomí, co všechno ztratil a že mu na vás záleželo, až už budete pryč.

Nepřetržitě v kontaktu – Tvrdí, že jsou kamarádi, což do jisté míry budete zřejmě muset akceptovat. Jenže mezi nimi neustále poletují e-maily, esemesky a historie ICQ by nejspíš byla také  jasným důkazem toho, že se zatím neodtrhli ani náhodou.

(Jackie)

Přidej svůj komentář!

Nejsi přihlášen(a) proto nemůžeš vidět komentáře ostatních, ale dovolíme ti komentář napsat.

Po napsání komentáře se tvá přezdívka uloží a uvidíš jak komentáře ostatních tak i své.